homepage_pic1
homepage_pic2

Na kratko

Slovenijo že nekaj časa s svojo pozitivno energijo ter sproščeno, neobremenjujočo glasbo navdušujejo Atomiki! Prava pravcata turbo folk skupina niza uspešnico za uspešnico, njihov prvi album pa je bil fenomen na slovenski glasbeni sceni, saj je bil prodan v diamantni nakladi, prav tako pa se je na lestvici najbolje prodajanih albumov SLO TOP 30 obdržal celih 80 tednov! Že samo ime benda – Atomik Harmonik – razkriva vso filozofijo skupine: v njej je združena tipična, prepoznavna slovenska glasba, katere osnova je večglasno (moško in žensko) petje ter harmonika, ki pa je ‘zmešana’ z modernimi beati in sampli. Črpajo iz bogate zakladnice naravne dediščine, vendar pa tej glasbi, pa tudi avtorskim skladbam, pridajo pečat modernih ritmov, zaradi česar sodelujejo z znanim piscem pop uspešnic Daretom Kauričem (Kingston) in aranžerjem Alešem Čadežem (Natalija Verboten, Alenka Godec, Bepop), končno podobo pa skladbe dobivajo v studiu Martina Štibernika (Slapovi). Njihovi veliki vzorniki so Lojze Slak, Slavko Avsenik in mnogi drugi najvidnejši predstavniki vala, ki se ga nekateri Slovenci sramujejo, a se obenem ne zavedajo, da je edino glasba teh velikanov prestopila meje naše male deželice. V svoj uspeh še vedno več kot 100% verjamejo, saj po dolgoletnih izkušnjah s ‘terena’ (beri: koncertov) ugotavljajo, da je prav to tista smer glasbe, ki si jo poslušalci po vsej Sloveniji še vedno želijo in jo pogrešajo.

Člani

Jani Pavec

Jani Pavec / Vokal / Manedžer

Hiperaktivni Jani je z glasbo zasvojen že vse svoje življenje. Najlepši trenutki, ki so mu zaznamovali otroštvo so povezani z glasbo ko je opazoval svojega očeta igrati trobento v vaškem ansamblu. Prve glasbene uspehe je doživel s pop-rock skupino Ritem Planet. Leta 2004 je ustanovil skupino Atomik Harmonik, ki jo uspešno vodi še danes. Poleg glasbe je Jani uveljavljen kot režiser glasbenih videospotov, reklam in tv oddaj.

Moto:CARPE DIEM

Mateja Poročnik

Mateja Poročnik / Vokal

Energična Korošica, rojena 10.7. v znamenju raka. Poleg petja, ki je njena največja strast, na naših nastopih rada poprime tudi za kitaro. V prostem času rada obiskuje veselice, pleše in se druži s prijatelji. Vsem ki p bi jo radi bolj spoznali pa dodaja, da bo z veseljem sprejela povabilo na pijačo!

Moto: Samo enkrat se živi, izkoristi vsak dan kar se da dobro!

Saša Hren

Saša Hren / Vokal

Ribica, rojena 19.2. in prihaja iz Dolenjske. Že od malih nog obožuje mikrofon in petje, s svojimi sedmimi leti pa je že začela obiskovati Glasbeno šolo, kjer se je prvo leto učila block flavto, nato pa saksofon, ki popestri tudi naše nastope. Poleg petja v skupini se ukvarja še z zadnjimi izpiti na faksu, saj je njena želja, da postane diplomantka Fakultete za upravo.

Moto: ``Kar počneš, počni s poštenim srcem!``

Miha Ojsteršek

Miha Ojsteršek / Harmonika

Štajerc, rojen 23.5. v znamenju dvojčka. Harmoniko igra od svojega 7 leta starosti. Poleg igranja v skupini AH, poučuje mlade nadebudneže diatonično harmoniko v šoli diatonične harmonike Polkaholik ter izdeluje spletne strani. V prostem času, rad pogleda kakšno humoristično serijo, prebere kakšno knjigo ali pa se odpravi tečt.

Moto: Najbolj obžalujemo napake, ki jih nismo nikoli naredili.

Na živih nastopih pa je z nami tudi bobnar in kitarist…

Luka Petrič

Luka Petrič / Bobni / Kitara

(Čistokrven) Dolen'c, rojen 3.4. ob 5:05 v znamenju ovna. Od vseh preizkušenih inštrumentov se mi najbolj dopade kitara, ki me spremlja że skoraj 20 let. Sledijo ji bobni, s pomočjo katerih ``pokurim`` največ odvečne energije. Poleg glasbe mi večino časa vzame slużba, v kateri pa neizmerno użivam, saj s kamero na rami ustvarjam zgodbice, v katerih prevladuje moja domišljija. Prostega časa tako primanjkuje, namenjam ga rekreaciji in drużenju s prijatelji. Lenoba me dela povprečnega.

Moto: Počasi se daleč pride